ПРОЈЕКАТ

Јачање здравствених капацитета

Вриједност:
97.588 КМ
Општина:
Источно Ново Сарајево
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Јачање здравствених капацитета општине Источно Ново Сарајево
 
Опис пројекта
Пројекто је омогућено повећање капацитета примарне здравстве заштите у граду Источно Сарајево са акцентом на побољшање стања изазваног вирусом Covid-19. Повећање капацитета је извршено на два начина и то јачањем опремљености Дома здравља те кроз другачији приступ систему здравствене заштите који подразумијева модернији приступ комуникације са пацијентима. Наведено је остварено кроз набавку новог санитетског возила чиме је омогућена правовремена здравствена интервенција за све грађане општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Други правац обухватио је успостављање телефонске линије и волонтерског сервиса који је био усмјерен на подршку „Covid-19 пацијентима“ али и старијим грађанима и болесним лицима за пружање неопходне помоћи.
 
Корисник пројекта
Општина Источно Ново Сарајево
 
Структура финансирања
Грант: 72.150,00 КМ
Суфинансирање: 25.438,00 КМ
Укупно: 97.588,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Удружење младих „Мотус адолесценти“ Источно СарајевоКоординација и управљање кампањом мобилизације младих како би се утицало на подизање свијести о личном здрављу те превенцији у каснијем периоду.
Општинска организација “Црвени Крст“ Источно Ново Сарајево Подршка Дому здравља и грађанима којима је потребна одређена помоћ као што су куповина лијекова, помоћ доласка на третмане кроз успостављен волонтерски сервис, а посебно за пацијенте који су заражени вирусом Covid-19 и све оне који имају ограничену могућност кретања
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.