ПРОЈЕКАТ

Унапређење квалитета и обухвата примарне здравствене заштите

Вриједност:
115.650 КМ
Општина:
Фоча
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Унапређење квалитета и обухвата примарне здравствене заштите
 
Опис пројекта
Пројектом је извршена санација и адаптација Дома здравља Фоча који се налази у објекту из 1903. године и као такав данас није могао да прати потребе пружања услуга примарне здравствене заштите. Пројектом је извршена санација просторије од 40m2 за савјетовалишта, 632 m2 крова, 816 м2 фасаде објекта као и промијењени прозори. Наведена санација објекта била је и предуслов за увођење нових услуга које се директно тичу рањивих категорија становништва (покретање савјетовалишта за труднице и пацијенте са дијебетесом, организовање групних терапија за дјецу ометену у развоју, организовање прегледа и превентивних мјерења нивоа шећера у крви, организовање превентивних прегледа PAPA тестом, организовање предавања на тему предности ране детекције рака грлића материце, репродуктивног здравља, дијабетеса и сл.).
 
Корисник пројекта
Општина Фоча
 
Структура финансирања
Грант: 86.738,00 КМ
Суфинансирање: 28.912,00 КМ
Укупно: 115.650,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Трачак наде“Aфирмација и промоција пројекта код чланства те учешће у организованим радионицама и обукама.
Удружење дијабетичара општине ФочаAфирмација и промоција пројекта код чланства те учешће у организованим радионицама и обукама.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.