ПРОЈЕКАТ

Проширење и унапређење квалитета услуге управљања комуналним отпадом

Вриједност:
191.333 КМ
Општина:
Нови Град
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Проширење и унапређење квалитета услуге управљања комуналним отпадом на подручју општине Нови Град
 
Опис пројекта
Путем пројекта извшена је набавка камиона за одвоз отпада те набавка нових контејнера чиме се допринијело унапређењу локалних капацитета за пружање услуга управљања отпадом, са фокусом на проширење и унапрељење услуга у руралним подручјима општина Нови Град и Крупа на Уни. На овај начин омогућено је фреквентније одвожење комуналног отпада са постојећих локација као и проширење ове услуге на нових 9 руралних насеља те одвожење отпада са 12 нових локација која до сада нису била обухваћена овом комуналном услугом. Такође, у оквиру пројекта извршена је израда и усвајање Плана управљања отпадом општине Нови Град за период 2020-2025 година.
 
Корисник пројекта
Општина Нови Град
 
Структура финансирања
Грант: 89.999,00 КМ
Суфинансирање: 101.334,00 КМ
Укупно: 191.333,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Град ПриједорДонација 139 контејнера за комунални отпад и размјена искустава са Општином Нови Град у циљу унапрјеђења услуга.
Општина Крупа на УниУређење локација за постављање контејнера за комунални отпад на подручју општине Крупа на Уни са којих отпад прикупља комунално предузеће из Новог Града и учешће у изради Плана управљања отпадом општине Нови Град 2020-2025
Организација Green teamИнформисање корисника о новоуведеним услугама са посебним фокусом на значај и предности одвајања комуналног отпада.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.