ПРОЈЕКАТ

Унапријеђење капацитета у малинарству

Вриједност:
55.877 КМ
Општина:
Мркоњић Град
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Унапријеђење капацитета у малинарству на подручју општине Мркоњић Град
 
Опис пројекта
Пројектом је проведено низ активности које су унаприједиле стручни, технички и организациони капацитет у циљу повећања конкурентности малинарства. Наиме, спроведена је организација малинара кроз задругу и стварени услови за пласман малине на тржиште, те обука за пет пољопривредних инжењера који ће у наредном периоду пружати помоћ малинарима и практично их обучити за ову производњу, с циљем добијања већег приноса и бољег квалитета малине. Такође, проведена је и набавка тунела за дубоко замрзавање (3t/12h), који је инсталиран у склопу постојеће хладњаче којом управља Пољопривредна задруга.
 
Корисник пројекта
Општина Мркоњић Град
 
Структура финансирања
Грант: 41.897,00 КМ
Суфинансирање: 13.980,00 КМ
Укупно: 55.877,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
1) Агенција за привредни развој општине Мркоњић ГрадЗаједно са пољопривредном задругом, биће задужена за координацију са пољопривредним произвођачима, проводиће активности на подизању нових воћних засада те ће уступити простор за спровођење едукације произвођача малине у сарадњи са Савјетодавном службом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
2) Пољопривредна задруга „Пољо МГ“Заједно са Агенцијом, имаће координацијску улогу око организовања малинара кроз задругу (нових корисника као и корисника са већ постојећим засадима), биће задужена за активности на обезбјеђивању пласмана на тржиште и повјериће јој се улога управљања новоинсталираним тунелом за замрзавање.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.