ПРОЈЕКАТ

Пут у развој

Вриједност:
166.461 КМ
Општина:
Челинац
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Пут у развој
 
Опис пројекта
Пројектом су изведени радови на модернизацији путне комуникације у дужини од 1.771,49m чиме су стварени услови за динамичан развој руралног подручја општине Челинац. Интервениције по овом пројекту одвијале су се на подручју МЗ Поповац. Наиме, ова мјесна заједница спојена је асфалтним путем са Челинцем, али будући да граничи са општином Котор Варош те да велики број становника ове и сусједних мјесних заједница гравитира општини Котор Варош (због запшљавања, продаје пољопривредних производа и школовања), од великог значаја за становнике ове МЗ је успостава нове модерне путне комуникације и са Котор Варошом. Такође, једна од реализованих активности пројекта је увезивање произвођача који се баве пољопривредом на овом подручју са откупљивачима из општине Котор Варош, чиме је ријешен и пласман пољопривредних производа на тржиште.
 
Корисник пројекта
Општина Челинац
 
Структура финансирања
Грант: 88.557,00 КМ
Суфинансирање: 77.904,00 КМ
Укупно: 166.461,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Општина Котор ВарошНосилац активности покретања међуопштинског дијалога о модернизацији преостале дионице пута која се налази на територији општине Котор Варош.
Удружење пчелара „Челинац“Носилац активности покретање дијалога за укључивање пољопривредних произвођача из општине Челинац у иницијативу о откупу пољопривредних производа.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.