ПРОЈЕКАТ

Унапређење пословног окружења

Вриједност:
206.287 КМ
Општина:
Бијељина
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Унапређење пословног окружења сјевероисточног дијела Републике Српске
 
Опис пројекта
Пројектом је успостављено међуопштинско партнерство Града Бијељине са општинама Угљевик и Лопаре у циљу привлачења нових и задржавање постојећих инвеститора, као и унапређење капацитета ЈЛС кроз сет циљних обука. Пројектом је изграђен дио саобраћајне инфраструктуре у оквиру Индустријске зоне 2 којом је обезбијеђен приступ асфалтним путем према грађевинским парцелама за којима постоји изражен интерес од стране потенцијалних инвеститора. Такође, омогућено је да минимално 20 предузетника из претходно наведених ЈЛС повећају своју конкурентску способност и унаприједе пословање кроз обуке и радионице из области писања приједлога пројеката и израде бизнис планова.
 
Корисник пројекта
Град Бијељина
 
Структура финансирања
Грант: 96.666,00 КМ
Суфинансирање: 109.621,00 КМ
Укупно: 206.287,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Општина УгљевикАктивности на успостави међуопштинске сарадње за привлачење инвеститора и селекција предузећа за учешће на обукама са територије своје општине.
Општина ЛопареАктивности на успостави међуопштинске сарадње за привлачење инвеститора и селекција предузећа за учешће на обукама са територије своје општине.
Регионална привредна комора регије БијељинаФасилитација међуопштинске сарадње и организација састанака између привредника из три ЈЛС и локалних адмнистрација.
„Steco Centar“д.о.о.Предавање на тему примјера добре праксе од стране једне од најеминентнијих фирми из дрвног и грађевинског сектора у РС и БиХ.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.