ПРОЈЕКАТ

Јабучик

Вриједност:
109.186 КМ
Општина:
Модрича
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Јабучик
 
Опис пројекта
Пројектом је успостављен и опремљен пословно-предузетнички центар "Јабучик", који омогућава стварање ланца додате вриједности у области прераде воћа, поврћа и љеко биља. Центар је на располагању породичним пољопривредним газдинствима, а његовим успостављањем створени су услови за ново запошљавање, како директно тако и индиректно, као и продуктивније ангажовање пољопривредних газдинстава.
 
Корисник пројекта
Општина Модрича
 
Структура финансирања
Грант: 86.213,00 КМ
Суфинансирање: 22.973,00 КМ
Укупно: 109.186,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Независни биро за развој ГрадачацИмао улогу трансфера знања и искуства у имплементацији пројеката.
ЈУ Развојна агенција општине МодричаАгенција управља Пословно-предузетничким центром „Јабучик“, имплементирала је дио пројекта који се односи на едукацију будућих упосленика и пољопривредних произвођача, успоставила систем организованог укључивања породичних пољопривредних газдинстава (ППГ) те организује заједничко појављивање на тржишту при пласману пољопривредних производа.
Д.о.о „Крушик“ МодричаПартнер обезбјеђује приоритет код преузимања тржишних вишкова воћа које може ићи у даљу технолошку обраду.
Кластер за развој типичних производа у сјевероисточној БиХОбавља активности на укључивању Пословно-предузетничког центра „Јабучик“ у активности кластера.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.