ПРОЈЕКАТ

Програмско управљање у производњи малине

Вриједност:
122.204 КМ
Општина:
Рудо
Грант линија:
Финансијски механизам
Статус пројекта:
Завршен
 
 
Пуни назив пројекта
Програмско управљање у служби црвеног злата
 
Опис пројекта
Пројекат представља наставак пројекта "Лимска долина у црвеном злату". Путем програмског управљања и логистичке подршке за производњу обезбјеђен је потпуно здрав и сертификован садни материјал малине, препоручена примјена пуних агротехничких мјера у цјелокупном процесу производње и примјена средстава заштите малине по процедурама ЕУ, односно зелене листе, што ствара предуслове за увођење HACCP и Global Gap стандарда. Такође, кроз Пројекат је обезбјеђено скоро 76 хиљада садница малине, извршена адаптација простора неопходног за инсталирање те извршена набавка и инсталирање потребне опреме за брзо замрзавање. Наведеним активностима обезбјеђени су услови за повећање приноса по јединици засађене површине, побољшање квалитета произведене и складиштене малине те пораста заинтересованости пољопривредних произвођача за узгојем малине.
 
Корисник пројекта
Општина Рудо
 
Структура финансирања
Грант: 97.763,00 КМ
Суфинансирање: 24.441,00 КМ
Укупно: 122.204,00 КМ
 
Учесници у имплементацији
УчесникУлога
Удружење узгајивача малине „Малина“Улога партнера је да по истеку пројекта буде дио тима за примјену модела програмског управљања.
„Бразда“ ДОО БијељинаПраћење и пружање информација о савременом кориштењу и примјени термички обрађених висококвалитетних ђубрива из програма „italpollina“.
„Бехар“ ДОО СарајевоПраћење примјене заштитних средстава која су одобрена зеленом листом ЕУ што доприноси производњи здравих плодова малине.
 

Copyright © Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Сва права задржана.